Etiyopya

İlk kahve ağacının Etiyopya’da yetiştiği  tahmin edilmektedir. Ülkede yaklaşık 12  milyon kişi kahve sektöründe yer almaktadır.  Afrika, Arabica kahvenin en büyük ihracatçısı  konumundadır. Her türlü kahve ekim metodu  görülebilmektedir, orman ekiminden büyük  çaplı çiftliklere kadar kahve yetiştiriciliği  yapılmaktadır. Kahve ekim alanlarının yaklaşık  yarısı 1500  metrenin üzerindedir. Bilinen en  özellikli kahvelerden birisi olan Harar en yüksek
kahve ekim bölgelerinden  biridir. Dijimmah,  Sidamo ve Yirgacheffe’de önemli kahve  çeşitleridir. Etiyopya kahveleri, Afrika’nın en  iyi kahveleri sayılmaktadır. Doğal koruma  alanı olan Bonga Forest bölgesinde yaban  olarak yetişen çok yüksek kalitede kahve elde  edilmektedir, Limu olarakta bilinir. Hasadın  tamamına yakınını Japonlar satın aldığı için  piyasada pek bulunmayan bir kahve türüdür.

Ürün Galerisi